כל ההורים שואפים באופן טבעי לעזור לילדים שלהם לפתח מגוון רחב של יכולות חיוניות. זהו אחד מתחומי האחריות החשובים ביותר של ההורים – ובגיל צעיר הדרך לעשות זאת היא באמצעות צעצועים מתאימים. מטבח לילדים מציע שילוב מושלם של הנאה רבה ופיתוח יכולות שונות.

קשר יד עין ומוטוריקה עדינה

מטבחים לילדים כוללים בדרך כלל שלל פריטים: מציוד מטבח כמו תנור, ברז, כיריים, בלנדר ועוד, דרך כלי אוכל מגוונים (כוסות, צלחות, סכו"ם) וכלה במזונות צבעוניים יפים. שפע האפשרויות מעודד את הזאטוטים, מגיל שנתיים ועד 8-9, להשתמש בכל הפריטים. ההבדלים בגדלים ובצורות, ובנוסף הכפתורים השונים שיש על התנור למשל, מפתחים את המוטוריקה העדינה החשובה כל כך בגיל צעיר וכן את הקשר בין היד לעין.

אינטראקציות חברתיות מעצימות

תועלת נוספת של מטבחים לילדים היא שמדובר במשחק שמעודד שיתופי פעולה – בין אחים, עם חברים ואפילו עם ההורים. בזכות ההכנה המשותפת של האוכל, ועוד לפני זה תכנון הארוחה, הילדים נהנים מאינטראקציות חברתיות שונות. הקשרים עם בני/בנות אותו גיל וגם עם הגדולים יותר מסייעים להתפתחות הרגשית והחברתית, והופכים את המטבח לאטרקציה אהובה במיוחד.

היכרות עם שלל מאכלים

בזכות המשחקים הרבים והמשמעותיים של הילדים, המטבח הופך עבורם למקום משמח וחיובי. הם לומדים לזהות ולהכיר שלל מאכלים, ועם ההנאה בא התיאבון ומתפתחת המוכנות לטעום מזונות בעלי ערכים גבוהים. בנוסף כל משחק משותף עם ההורים הוא גם הזדמנות להעברת מידע על תזונה, בריאות, התפתחות תקינה והקשר ביניהם – כמובן בהתאם לגילו של הפעוט/זאטוט.

איך לבחור מטבחים לילדים?

על-מנת להפיק מקסימום תועלת מכל מטבח לילדים חשוב כמובן לבחור אותו נכון. הדגש הראשון הוא הגודל, שצריך להתאים הן לגילו של הילד והן למקום הפנוי בבית. דגש שני הוא העיצוב, שצריך להיות כזה שהילדים יתחברו אליו וירצו לשחק במטבח.

ככל שיש פריטים רבים יותר, כך מטבחים לילדים מספקים יותר אפשרויות משחק ומניבים תועלת רבה יותר. הדגש האחרון אבל כמובן הלא פחות חשוב הוא בטיחות: כמו כל צעצוע, ובפרט כשמדובר באחד גדול במיוחד, המטבח חייב להיות מיוצר מחומרי גלם איכותיים, בלי חלקים קטנים מדי שהילד עלול לבלוע, בלי חלקים חדים ובאופן כללי כזה שההורים יהיו רגועים לחלוטין.