להורים יש אחריות עצומה: להעניק לילדיהם את כל מה שהם זקוקים לו כדי להתפתח באופן מיטבי מכל הבחינות, ובמקביל ליהנות משגרת חיים נעימה ונינוחה. בהתאם, במקרים שבהם ישנה בעיה כלשהי בכפות הרגליים או ביציבה, ייתכן צורך במדרסים. ילדים רבים זוכים לשיפור של ממש באיכות חיים בזכות מוצר אורטופדי זה. מצד שני ישנם גם מקרים שבהם מדרס אינו הפתרון הנכון ולמעשה אין בו כלל צורך – ולכן הדגש החשוב ביותר הוא להגיע למכון אורטופדי עם ניסיון רב ולא פחות חשוב, יושרה מלאה.
באילו מקרים ילדים עשויים להזדקק למדרסים?
מצב נפוץ במיוחד שבו מומלצים לעיתים מדרסים לילדים הוא פלטפוס. המנח הלא תקין של כף הרגל עלול לגרום לכאבים וגם לקושי של ממש בהליכה ובריצה ואפילו בעמידה, ומדרסים איכותיים עשויים לנטרל את היעדר הקשת בכף רגל ולמנוע את הקשיים הנ"ל. באופן דומה גם קשת גבוהה מדי בכף הרגל מחייבת פתרון, שעשוי להיות מדרסים.
מצב נוסף שבו מדרסים עשויים לסייע לילדים הוא כאבי גדילה. המדרסים מצמצמים במיה ניכרת את הלחץ על הברכיים כשהילד הולך, רץ או עומד זמן רב יחסית, וכך מעלימים את כאבי הגדילה. כשישנה בעיה אורטופדית המדרסים "כופים" על הרגל להישאר כל הזמן במנח הנכון ביותר עבורה, וכך נמנעים ליקויי יציבה שעלולים להישאר לטווח ארוך ולהזיק לאיברים כמו הגב והצוואר.
התאמה מושלמת לכל ילד או ילדה
מדרסים לילדים חייבים להיות מותאמים באופן מושלם, ללא סטייה אפילו של מילימטרים בודדים, למבנה הספציפי של כף הרגל של הילד או הילדה. בהתאם הבסיס לייצור המדרסים הוא בדיקות מקיפות ומדויקות, כולל סריקה באמצעות לייזר ב-3D. נתונים רלוונטיים נוספים הם הלחץ על כל אזור בכף הרגל בזמן הליכה וגם עמידה, וכן שגרת היומיום של הילד או הילדה.
מידת הקשיחות הרצויה עבור מדרסים לילדים
כשמייצרים מדרסים לילדים הבחירה היא כמעט תמיד במדרסים קשיחים או חצי קשיחים. הסיבה לכך היא שילדים עם מדרסים אלה זוכים לתועלת מרבית, משום שהקשיחות "מאלצת" את כף הרגל להתיישר. במקביל נדרשת גם גמישות מסוימת כך שהמדרס יוכל לספוג זעזועים בלי להתעוות, ובפרט במקרים שבהם מדובר על ילדים שעוסקים בפעילות גופנית משמעותית.